Translate Ideas and Comments
Choose language:
There was an error during translation

Reio

My feedback

  1. 58 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Hi,

    After having investigated the issue with some users , we have been able to find a reproducible scenario for this issue which is due to using a specific color profile which is Generic-CMYK.

    Our team is working on fixing this issue on priority.Until the issue is fixed please follow the below steps as a workaround :

    1. Go to Edit → Color Settings
    2. Under Settings set the default color profile → North America General Purpose 2
    3.Press OK

    Then try creating new document.

    Incase with the above workaround still the issue is observed at your end, please let us know in the comments .

    With Best Regards,
    Aishwarya G Gadodia

    An error occurred while saving the comment
    Reio commented  · 

    To re-iterate. My bug report concerning the Artboard Tool breaking GPU acceleration was merged with this report. The bug with Artboard Tool has not been resolved.

    An error occurred while saving the comment
    Reio commented  · 

    This is still broken in v26.0 for me.

    Screen recording I previously posted:

    https://illustrator.uservoice.com/assets/226793869/Screen%20Recording%202021-02-09%20at%2010.58.45.mov

    It still breaks exactly the same way.

    The latest working Illustrator version is 25.2.3 with MetalGPURendering set to false.

    Edit: In fact MetalGPURendering set to false will disable acceleration from the start. Without it it works until I use the Artboard Tool.

    An error occurred while saving the comment
    Reio commented  · 

    Rainer, I've found that only v25.0.0 works for us. Give it a try.

    An error occurred while saving the comment
    Reio commented  · 

    Just tested v25.2.1 and it seems to be broken still.

    An error occurred while saving the comment
    Reio commented  · 

    Hello! The screen recording is attached to this bug now, since my original bug report was merged.

    Please see Screen Recording 2021-02-09.mov above.

    An error occurred while saving the comment
    Reio commented  · 

    @Vasilis My immediate problem is that an unfixed issue was merged with a fixed one. :)

    An error occurred while saving the comment
    Reio commented  · 

    Hello!

    I see my bug report was merged with this. However the issue I described and recorded is still broken in 25.2. Illustrator 25.2 is still unusable for us because of the issue.

    This issue is happening when switching to Outline Mode, while our issue is happening when switching to Artboard Tool.

    An error occurred while saving the comment
    Reio commented  · 

    Hello!

    Since v25.0.1 we're experiencing an issue where GPU preview works initially, but turns itself off when one uses the Artboard Tool. Please see the attached video.

    We've downgraded to v25.0 now, which works fine.

    Affected Illustrator versions:

    • v25.0.1
    • v25.1
    • v25.2

    Affected machines:

    • iMac 5K 2019, 32GB RAM, Radeon Pro 580X 8GB, MacOS 10.15.7.
    • Mac Pro Early 2008, 26GB RAM, Radeon RX 580 8GB, MacOS 10.15.7.

    Reio supported this idea  · 
  2. 3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  Illustrator (Desktop) Bugs » Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    An error occurred while saving the comment
    Reio commented  · 

    Hello! I think this was fixed in v25.2 out today.

Feedback and Knowledge Base